Samenwerken

Samen kom je verder, als het team effectief omgaat met verschillen tussen mensen. JMD Advies, om van verschillen te leren.

Voorbeelden

 

Zorginstelling

schakels geknoopt DSW 20120718

Voor een gefuseerde zorginstelling hielp JMD Advies bij de verlaging van het ziekteverzuim. Een van de fusiepartners had een veel lager verzuim dan de andere vijf. Met veel energie werd er door iedereen meegewerkt aan training van leidinggevenden, integratietrajecten voor langdurig zieken, lunchdebatten in teams, ontwikkeling van nieuwe reglementen en protocollen met HR. Een projectteam van koplopers en critici, werkzaam in diverse geledingen en vestigingen, stelde de aanpak vast. Het verzuim daalde en dat bleek meer dan een jaar later nog steeds zo te zijn. Zo helpt JMD Advies, om van verschillen te leren.

De kracht van vertrouwen

Soms heb je even een heel nieuwe ervaring nodig om als team of groep samen een nieuwe start te maken, bijvoorbeeld na een fusie of organisatieverandering. Werken met je stem kan zo iets nieuws zijn. Het is niet zingen, maar stem waarmee we werken aan de kracht van vertrouwen in de groep. De begeleiding is in handen van ervaren coaches onder wie Quirine Melssen; zij is zelf performer en versterkt het contact in de groep op een innovatieve manier. Verschillen werken positief.  Zo helpt JMD Advies, om van verschillen te leren. Voor meer informatie: zie brochure bel  +31 70 3262282

mensen vormen een stem shutterstock kleinst 241913749

 

Citaten deelnemers

De bedrijfsarts: “Eindelijk kan ik de dingen doen waar ik hier voor ben.”

“We stellen gedrag veel eerder aan de orde.”

“We wisten eigenlijk heel goed welke verbeteringen nodig waren.”

“We konden het prima zelf.”

knop innoveren
knop samenwerken
knop leren
knop loopbaan